Kövess minket!
  
     

A falszigetelés fontosságáról röviden

A falszigetelés fontosságáról röviden
2016, december 28.

Otthonunk megfelelő szigetelése két szempontból is fontos: egyrészt csökkenti a fűtésszámlát (ami a saját érdekünk), másrészt védi a környezetet (ami az egész világ érdeke). A fal szigetelésével biztosítjuk, hogy otthonunkban ne történjen energiapazarlás, illetve a hőt maximálisan hasznosítani tudjuk. Ha a ház építésekor vagy felújításakor kihagyjuk a falszigetelést, idővel fizetni fogunk a rossz döntésünk miatt.

A falszigetelés a lehető leghatékonyabb módja az energiatakarékosságnak és az ebből következő spórolásnak, hiszen télen melegen, nyáron hidegen tartja a házat. A hő természetes tulajdonsága, hogy a melegebb helyről a hidegebb felé vándorol, ezért is fontos a szigeteléssel megakadályozni ezt a folyamatot. Oda-vissza működik, a fal szigetelése télen nem engedi ki a hőt, nyáron pedig nem engedi be a házba. Mindemellett a falszigetelésnek nem csak hőszigetelő hatása van, hanem hangszigetelő is. Segítségével kizárhatjuk az utcai zajokat, nyugodtabb környezetet teremtve otthonunkban.

A tetőt, a padlót, az ajtókat és az ablakokat is szokás szigetelni, de legfontosabb a fal szigetelése, hiszen azon keresztül áramol ki a hő 30-40%-a. Mivel minden ház eltérő, és ebből kifolyólag másként szigetelhetők, nehéz kiszámolni, mennyit csökken a rezsiköltség megfelelő szigetelés kialakításával, de nagyjából 10-50% között mozog ez az érték.

Fontos tudni, hogy a fal szigetelése nem csak az újonnan épülő házak kiváltsága, bármilyen ingatlan esetében lehetőségünk van utólagos szigetelésre is. Rozsdamentes acéllemezzel könnyedén megoldható a falak utólagos szigetelése, ráadásul a vizet is kizárja, így megóv a beázástól. A szigetelés hatékonysága jelentősen függ a megfelelő alapanyagoktól és a profi szakemberektől.

Ha szakszerű szigetelésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.bonasi.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-520-66-63-mas telefonszámon, illetve az info@bonasi.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Garázskapu vásárlás előtt áll? Ezeket érdemes tudnia
Garázskapu vásárlás előtt áll? Ezeket érdemes tudnia

Garázskapu vásárlásra ritkán, csupán költözéskor vagy felújításkor kerül sor, ebből következik, hogy keveseknek van nagy tapasztalata abban, hogy milyen szempontokat...

Close