Kövess minket!
  
     

Állítsa meg a ház süllyedését az alapok megerősítésével!

Állítsa meg a ház süllyedését az alapok megerősítésével!
2018, április 24.

Az épületek élettartamát jelentős mértékben csökkentheti a süllyedés. Szerencsére ezt a problémát már egy megépített ház esetében is van lehetőségünk orvosolni. Az alapok megerősítése elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonunk biztonságos és repedésmentes maradhasson, így süllyedés esetén érdemes ehhez a megoldáshoz fordulnunk.

Mielőtt nekiállnánk az alapok megerősítésének, felmerül a kérdés, hogy egyáltalán honnan fogjuk észrevenni, hogy süllyed a házunk. A leginkább árulkodó jelek a falon lévő átlós irányú repedések. Ezek egyrészt esztétikailag sem mutatnak jól, másrészt csupán tünetei egy komolyabb problémának, így a repedések egyenkénti betömése felesleges pénzkidobásnak számít.

A süllyedésnek számtalan oka lehet, az építkezés során sem tudunk biztosra menni. A laza szerkezetű talajra történő építkezés már eleve magában hordozza a süllyedés lehetőségét, arról nem is beszélve, hogy dinamikus rezgések és a csapadékos időjárás miatt is keletkezhet földmozgás. Sok esetben a kivitelezésen dől el a süllyedés mértéke, ugyanis a csapadékvíz nem megfelelő elvezetése és a rossz alapozás is okozhatnak süllyedést.

Ha már megtörtént a baj, akkor is van lehetőségünk az alapok megerősítésére. Ennek az egyik hatékony és kifejezetten alacsony költségű módja a tömörítő cölöpözés. Cölöpözéssel stabilizálhatjuk az elmozdult szerkezeteket, vagy megerősíthetjük az épület terhelhetőségét (például emeletépítés során), illetve talajvizes területre épülő házak alapjainak megerősítésére is alkalmas a cölöpözés. A cölöpözésnek több módja van, választhatjuk a vert tömörítő cölöpözést – munkagödörből vagy belső falnál kivésett falfülkéből indítva – illetve a sajtolt cölöpözést, melynél az épület tömegét kell ellensúlyként használni.

Az alapok megerősítéséért forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el cégünk, a Mérnökangyal Kft. honlapjára, a www.angyalhazak.hu webcímre, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-370-1601-es telefonszámon, illetve az angyalgyorgy@angyalhazak.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
55568995 - construction workers glaziers installing glass window indoor
Ezeket gondolja végig az ablakcsere előtt

A tavaszi időszak kifejezetten ideális arra, hogy nekiálljunk a régóta halogatott ablakcserének. Sok érv szólhat a csere mellett: a huzat...

Close