Kövess minket!
  
     

Faanyagok az építőiparban: milyen típusú fákat használnak?

Faanyagok az építőiparban: milyen típusú fákat használnak?
2019, május 2.

A fa az egyik legnélkülözhetetlenebb alapanyag az építkezéseken, ugyanis több olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire ezen a területen szükség van. A faanyag más anyagokhoz képest csekély súlyú, ennek ellenére jelentős mértékű húzó- és hajlítószilárdsággal rendelkezik, és kiváló hőszigetelő képességgel bír. Könnyen megmunkálható, ráadásul, ha megfelelően van karbantartva, többször is felhasználható. Végül, de nem utolsó sorban a faanyag látványa is közrejátszik abban, hogy elengedhetetlen az építkezésekről. Épületfának nem mindegyik fa alkalmas, vannak olyan típusok, amik kifejezetten ehhez a területhez ideálisak.

A legtöbbet alkalmazott faanyag az építkezéseken az erdei fenyő, közismertebb nevén a borovi. Ez az alapanyag minden olyan elvárásnak megfelel, amelyek felmerülnek az építési anyagokkal kapcsolatban. Rendkívül tartós, ellenálló faanyag, ablak- és ajtókereteket is készíthetnek belőle, és gyakran alkalmazzák vízépítési szerkezetekhez, mert a nedvességet is bírja. A borovi fenyőből hosszú, egyenes szálak is vághatóak, ezért gerendák és deszkák gyártásához kiváló.

Az erdei fenyő mellett a tölgyfa a másik legkedveltebb építési faanyag, mert a legszilárdabb és legszívósabb fatípusok közé tartozik. Ugyan nem olyan rugalmas, mint a borovi fenyő, viszont tartósságával és teherbírásával kárpótolja ezt a hiányosságot. A tölgyfa törzse gyakran görbe növésű, ezért inkább burkolatként használják fel. Egyenes szálait évekkel ezelőtt, a vasbeton elterjedéséig a magasépítéshez használták. Itthon több, a századforduló idején épült bérház födémjének szerkezetében is megtalálható a tölgyfa.

Ha Önnek is faanyagra van szüksége az építkezéshez, forduljon bizalommal cégünkhöz, az SCB Hungária Kft.-hez! Választékunkban többféle faanyagból is válogathat építkezésekhez, amiket kedvező áron vásárolhat meg tőlünk. Telephelyünkről és építési faanyagainkról bővebb információt a honlapunkon talál, amit a www.famania.hu címen ér el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-30-569-0785-ös számon, vagy írjon e-mailt az info@famania.hu címe!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
konnyuszerkezetesgarazs.hu.19apr
Mit érdemes tudni a szendvicspanelekről?

Manapság rendkívül korszerű és kedvező tulajdonsággal rendelkező építési technológiák közül válogathatnak az érdeklődők. Ilyen például a szendvicspanelek használata, amikkel élhető...

Close