Kövess minket!
  
     

Geotermikus szondateszt: ha a hőszivattyús rendszer mellé tenné le a voksát

Geotermikus szondateszt: ha a hőszivattyús rendszer mellé tenné le a voksát
2019, augusztus 23.

A hőszivattyús fűtési rendszerek a legkorszerűbbeknek számítanak manapság, és természetesen ebből adódik, hogy környezetbarát technológiáról van szó. Ez a rendszer a környezetétől vonja el az energiát, és ezt alakítja át úgy, hogy fűteni, illetve hűteni lehessen vele. A geotermikus szondateszt pedig arra szolgál, hogy felmérje az adott környezetet a hőszivattyús rendszerek szempontjából, hiszen a nem megfelelő helyre és módon telepített rendszer nem csak, hogy nem hozza vissza az árát rövid időn belül, de még veszteséges is lehet. A hőszivattyús rendszerek megtervezéséhez szükség van a talaj geológiai és termofizikai jellemzőinek pontos ismeretére, amihez többféle módszer is használható, de a legpontosabb eredményt geotermikus szondateszttel lehet felmutatni.

A geotermikus szondateszt a talaj hőbefogadó és hőleadó képességét méri egy előre telepített talajszonda segítségével. A mérési adatoknak köszönhetően meg lehet határozni a hőszivattyú kapacitásához szükséges szondaszámot, így pedig a hőszivattyús rendszer nem lesz túl-, vagy alulméretezett, tehát a geotermikus szondateszttel egyrészt optimalizálni lehet a hőszivattyús rendszert az adott környezethez, másrészt elkerülhetőek a felesleges kiadások.

Cégünk, a HIDRO-GEODRILLING Geotermikus Energiát Hasznosító Kft. környezetkímélő hűtési és fűtési rendszerekkel foglalkozik, így – a hőszivattyús módszerrel összefüggésben – geotermikus szondatesztet is végzünk. Nagy tapasztalatra tettünk szert az évek során a legkorszerűbb megoldások beüzemelésében és esetleges javításában, tehát, ha energiatakarékos és környezetkímélő fűtési rendszerrel szeretné felszerelni az otthonát, válasszon bennünket! Tevékenységünkről bővebben a www.hgd.hu címen elérhető weboldalunkon olvashat, és megtekintheti referenciáinkat is.

Amennyiben kérdése lenne a hőszivattyús fűtési rendszerekről, vagy a geotermikus szondatesztről, esetleg szeretné leadni rendelését, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken: hívja a +36-1-221-1458-as telefonszámunkat, vagy írjon üzenetet a honlapunkon található kapcsolati űrlap segítségével!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
sérült háztartási gépek
Sérült háztartási gépek – ha olcsón rendezné be új otthonát

Aki alakított már ki új otthont, az tudja, hogy ilyenkor számtalan dolgot kell beszerezni, aminek igen magas a költsége. A...

Close