Kövess minket!
  
     

Hangulatos, stílusos és hatékony: A vízteres kandalló

Hangulatos, stílusos és hatékony: A vízteres kandalló
2016, június 1.

A kandallókat, illetve a beltéri tűztereket, valamilyen formában már valószínűleg a tűz felfedezése óta használja az emberiség. Régen a tűz jelentette az otthon melegét, itt főztek és sütöttek, de extrém helyzetekben a túlélést is jelenthette. A tűz otthoni felhasználása az évszázadok során folyamatosan fejlődött, először zárt kályhák formájában, majd következtek a maihoz egészen hasonló kandallók, végül az újkorban a cserépkályháké lett a főszerep, melyek már képesek voltak fokozatosan leadni a felvett hőt. A fatüzeléssel való fűtés tehát elég nagy hagyományokra tekint vissza, nem véletlen, hogy a mai napig rengetegen választják ezt a módszert otthonuk fűtéséhez. Ehhez rengeteg olyan lehetőség áll rendelkezésre, – a hagyományos megoldások mellett – ami alkalmas lehet akár egy több száz négyzetméteres lakás fával való befűtésére is. Ennek remek képviselője az úgynevezett vízteres kandalló, amely ötvözi a gázzal való fűtés és a fatüzelés előnyeit!

A vízteres kandalló előnye a kazánházakkal szemben, hogy a hőtermelő berendezés nem egy külön helyiséget fűt, hanem az is a lakás hőmérsékletét növeli, illetőleg mindezt stílusos és otthonos formában teszi. A vízteres kandallók között megkülönböztetünk nyílt és zárt rendszereket, ezek sajátosságaira részletesen is kitérünk.

Nyílt rendszerű vízteres kandallók: A nyílt rendszer jelen esetben a nyílt tágulási tartályt jelenti, mely rendszernek egyetlen előnye van a zárt rendszerekkel szemben, hogy a túlnyomásból keletkező esetleges problémáknak nagyon kicsi vagy szinte nulla az esélye. Így a használat biztonságos. Ellenben, mivel a tartály ilyenkor egy fűtetlen helységben kap helyet (pince, padlás) ezért itt hőveszteség lép fel, valamint az oxigén szabad áramlása miatt sokkal nagyobb a korrózió esélye is. A hőleadó rendszerek kerülhetnek külön zárt rendszerbe egy hőcserélő segítségével, de így a nyílt vízteres kandallók fenntartási és a kiépítési költségei is egyaránt magasabbak.

Zárt rendszerű vízteres kandallók: Ebben az esetben a tágulási tartály teljesen zárt, így a korrózió és a hőveszteség minimális. A leadott energia sehol nem szökik el, ezért ez a leggazdaságosabb megoldás és könnyen beépíthető meglévő fűtésrendszerbe is. A zárt vízteres kandallók természetesen el vannak látva felügyeleti eszközökkel, melyek túlnyomás esetén automatikusan üzembe lépnek és elhárítják a problémát.

Bármilyen rendszerű vízteres kandallóra is legyen szüksége, a Prometheus Kandallókazán tökéletes megoldást jelenthet az Ön számára. További részletekért látogasson el a www.kandallokazan.hu weboldalra vagy írjon az info@kandallokazan.hu e-mail címre! Ha vízteres kandalló, akkor Prometheus Kandallókazán!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Előző cikk olvasása:
Lakberendezés
A díszburkolatok szerepe a modern világban – hova és mit használjunk?

Manapság a díszburkolat szó hallatán nem igazán tudjuk, mire is gondoljunk, hiszen megannyi helyen alkalmazható kialakításról van szó. Míg régen...

Close