Kövess minket!
  
     

Hasznos tudnivalók a csiszolóanyagokról!

Hasznos tudnivalók a csiszolóanyagokról!
2017, június 22.

A csiszolás jelentősen befolyásolja egy munkadarab külső megjelenését. A technika alkalmazásának célja a sima, megmunkálási nyomoktól mentes felület elérése, azonban ez nem mindig kivitelezhető, ráadásul nem fontos a tökéletességre törekedni egyes felületek esetében, például tetőszerkezeteknél, inkább a használati tárgyak többsége az, ami finom felületeket igényel, erre mind különböző csiszolóanyagok alkalmasak.

Az első lépés mindig a durva csiszolás, amely során a főbb jellemzők kialakítása és a felszíni egyenetlenségek megszüntetése a cél, ezután következik a durva csiszolás nyomainak az eltüntetése, végül a felületek simaságának a létrehozatala a cél. A három munkafázishoz eltérő finomságú csiszolóanyagot kell alkalmazni, hogy a munkadarabok felületei valóban simává váljanak. Akár kézzel vagy csiszológéppel végezzük feladatunkat, ezt a szempontot mindig tartsuk szem előtt, és fokozatosan, egyre finomabb csiszolóanyagokat használjunk a munka elvégzéséhez!

A csiszolóanyagok finomságuk szerint három típusba sorolhatók és ki is számolhatjuk fokozatukat, az 1 négyzetmilliméterre eső szemcseszám segítségével, ezt P, K betűvel, de előfordulhat, hogy csak egy markáns számmal jelölik a gyártók. A számítás alapján a durva csiszoláshoz 60-80-as, az utána következő műveletekhez 100-120-as, míg végül a simító csiszoláshoz 150-320-as finomságú anyagot tanácsos választani. A fényezéshez és polírozáshoz úgynevezett vizes és kiváló finomságú csiszolóanyagok is bővítik a kínálatot, amelyeknek finomsági fokozata 300-tól 3000-ig terjed. Vizes felhasználásukra az SP, vagy a “waterproof” jelzés utal, az ilyen típusú csiszolóanyagnak az alapja vízálló papír és csak állandó nedvesítés közben lehet használni, ellenkező esetben felületük hamar eltömődik, és ez a munkadarabon kopásokat okozhat. Fémek csiszolásához általában vászon alapúakat, vagy fíber csiszolóanyagokat tanácsos használni. Ezeken kívül megvásárolhatók acélgyapot és műanyag csiszoló szövetek is, amelyeknek a koptató hatásuk esetenként hatásosabb a fentieknél.

Ha minőségi csiszolóanyagra lenne szüksége, az Fk-Technika Kft. kínálatában megtalálja! További információkért keresse fel honlapunkat a www.fk-technika.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-23-368-087-es számon vagy írjon e-mailt a fktechnika@gmail.com címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Ezért érdemes a FAKRO tetőtéri ablakait választania!
Ezért érdemes a FAKRO tetőtéri ablakait választania!

A tetőtéri ablakok rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem véletlen, hiszen nem csak praktikusak, de még esztétikusak is. Rengeteg fényt...

Close