Kövess minket!
  
     

Hogyan építsünk kandallót, és mire figyeljünk közben?

Hogyan építsünk kandallót, és mire figyeljünk közben?
2016, október 28.

Nem csak a lovagkorban játszódó filmekben jut fontos szerep a kandallónak, manapság is igen kedvelt. Stílusa változatos, lehet divatos, minimalista, klasszikus vagy egyedi, díszítheti a nappalit, vagy a ház bármely pontját. De a funkciója az, ami miatt ennyi időn át is töretlen a népszerűsége. Igen közkedvelt fűtéstechnikai megoldás a kandallóval való fűtés, és nem is véletlenül.

Amikor kandallóról beszélünk, általában két típust kell megkülönböztetnünk: nyitott és zárt fajtákat. Nyitott terű kandallót már a középkorban is használtak.  Itt a tűztér – vagyis a kandallóbetét, a tűz helye – nincs elszigetelve a külvilágtól. A füst és a lángok szabadon áramlanak, a hatásfoka pedig 10-15%-os. Ellenben a modernebb, zárt kandallók esetében egy jól szigetelt, kevesebb levegőt átengedő égési folyamathoz jutunk. A tűz hosszabban ég, a hő tovább megmarad, és a kényelem is garantált. Nincs pernye, füst, kicsapó lángok.

Amennyiben kandallót szeretnénk építtetni, előtte mindenképpen mérjük fel az elhelyezkedést. Nagyon fontos, hogy elegendő szabad felület álljon a kandalló rendelkezésére, nem tanácsos kis helyiségbe zsúfolni. Az ülőalkalmatosságokkal szemben kell, hogy elhelyezzük.

A padlófűtéssel rendelkező házakban a kandalló alatt nem futhatnak csövek. Mindenképp tiszta aljzatbeton szükséges a kandalló teljes területe alatt. Aki kandallót tervez, erre mindenképpen ügyeljen!

A kandalló készülhet bármilyen anyagból, ami nem gyúlékony. A legközkedveltebb anyagok a kőfélék, a márvány, de a kerámia is kiváló megoldás lehet. A párkány, a kandalló ajtaja, vagy a tűztér kialakítása már csak az igényektől és a szoba adottságaitól függ. A kandallónkat rendkívül sokféle módon alakíthatjuk az ízlésünkre. Választhatunk modern, skandináv, eklektikus, rusztikus stílust, a lényeg, hogy meg legyünk vele elégedve, és növelje a szoba pompáját!

Ugye Ön is kedvet kapott a kandalló építéséhez? A takarékos fűtésért és az elegáns nappaliért nem kell mást tennie, mint árajánlatot kérni tőlünk, a http://kalyhacsempemanufaktura.hu oldalon! Érdeklődjön, és kérjen ajánlatot telefonon: +36 92 510 235, vagy írjon nekünk e-mailt az info@kalyhacsempemanufaktura.hu címünkre! Válasszon minket, és meglátja, velünk milyen egyszerű a kandallóépítés!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A tökéletes szőnyeg kiválasztása
A tökéletes szőnyeg kiválasztása

Bár az évek telnek, és a technológiák fejlődnek, bizonyos dolgok mondhatni, hogy állandóak, vagy legalábbis visszatérőek. A divatban, legyen szó...

Close