Kövess minket!
  
     

Ismerje meg a lakberendezés pszichológiáját!

Ismerje meg a lakberendezés pszichológiáját!
2016, július 29.

A lakberendezés, a tévhitekkel ellentétben, komoly hozzáértést és háttértudást igényel. Egy tudatosan, hozzáértéssel berendezett szoba teljesen más érzéseket válthat ki a személőből, mint egy találomra összeválogatott bútorokból álló helyiség. A belsőépítészeti tervezés rendkívül fontos – nézzük most meg, hogy miért!

Érzékszerveken keresztüli tapasztalás

Öt érzékszervünket mindenképp használjuk, amikor egy új szobába lépünk be. A színeket, a világítást, a mintázatokat a szemünkkel érzékeljük és értékeljük, a gyertyák és virágok illata vonzó lehet az orrunk számára, a bútorok felülete és anyaga a tapintás miatt fontos, a zenét és a beszélgetést a fülünkkel érzékeljük, és az elhelyezett inni- és ennivalókról az ízlelésünkkel szerzünk tapasztalatot. Akár lakás, akár iroda, akár vendéglátóegység berendezéséről legyen szó, az érzékszervek kiszolgálása elengedhetetlen, ha kellemes környezetet akarunk teremteni.

Asszociációk, emlékek és érzelmek

Képtelenség úgy berendezni egy helyiséget, hogy ne legyen ott legalább egy tárgy, ami asszociációt vált ki a szemlélőből. A lakás otthonossá tételéhez elengedhetetlen a közös emlékek, a kedves tárgyak láthatóvá tétele a polcokon, asztalokon. Érdemes odafigyelni, hogy olyan dolgokkal vegyük körbe magunkat, amelyekhez kedves, nem pedig nyomasztó emlékek társulnak. A színek pszichológiájának köszönhetően különböző árnyalatok érzelmeket válthatnak ki belőlünk. Ezen kívül más tényezők is befolyásolják érzéseinket egy helyiséggel kapcsolatban, például a mennyezet magassága, a természetes fény mennyisége és az üres vagy túlzsúfolt terek is.

A belsőépítészeti tervezés sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk, hiszen a sok tudatos és tudattalan tapasztalat mind-mind befolyásol minket, miközben időt töltünk egy helyiségben. Nagyon fontos az otthonosság érzetének kialakítása a lakásban, de ugyanakkor egy étterem vendégeinek, vagy akár egy fogorvosi rendelő ügyfeleinek száma is függhet a berendezéstől.

Amennyiben minőségi belsőépítészt keres, a Formative a legjobb választás! Cégünk olyan referenciamunkákat tudhat magának, mint a világhírű Gerbeaud Cukrászda vagy a Shell benzinkút. Tekintse meg szolgáltatásainkat és referenciamunkáinkat a http://www.formative.hu címen elérhető weboldalunkon!

Forduljon hozzánk bizalommal a +36-1/297-0562-es és a +36-1/297-0563-as telefonszámokon, vagy az info@formative.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
nyílászárók
Minden, amit a nyílászáró beépítésről tudni érdemes

Első lépésként fontos tisztázni a nyílászárók fogalmát, hiszen sokan félreazonosítják. Nyílászárónak minden olyan szerkezet tekinthető, mely a falakban kialakított nyílások...

Close