Kövess minket!
  
     

Kényelmes élet padlófűtéssel

Kényelmes élet padlófűtéssel
2016, október 3.

Pár évvel ezelőtt a padlófűtés technológiája újnak, és sokak számára ismeretlennek számított, noha köztudottan már az ókori rómaiak is hasonló módon fűtöttek. Mikor a ház tervezésének folyamatában abba a szakaszba kerülünk, mikor ki kell választani, s meg kell tervezni a víz-, gázvezetékek, az elektronikai és természetesen a fűtés mikéntjét, általában és legtöbbször 3 lehetőséget vehetünk számba:

  1. hagyományos radiátor
  2. kandalló
  3. padlófűtés

Ezek közül a kandalló az, amit a legritkábban választanak, de ebbe a kategóriába tartoznak a cserépkályhák és a kemencék is. A leggyakrabban használt és legelterjedtebb forma már évtizedek óta a hagyományos radiátorral való fűtés. Ennek számos előnye és hátránya van, mint minden más technológiának. A legszembeötlőbb 2 hátránya közül az egyik a kiálló, sokszor zavaró, vagy nagy radiátor, mely szűkíti a teret. A szerkezetek 99%-ban ablakok alatt helyezkednek el, így ablak alá nem is tervezhetünk pakolni, bútort tenni. A másik hátránya az, hogy a hő nem oszlik el egyenletesen a szoba minden pontján.

A padlófűtés ezzel szemben egyáltalán nem zavaró (mivel a padló alá épül). Rendkívül kényelmes és gazdaságos fűtési rendszer lehet, ha van elég időnk, energiánk és erőforrásunk a padlófűtést megtervezni és kivitelezni. Ez valóban drágább módja a ház, vagy lakás befűtésének, ám hosszútávon mégis kifizetődőbb. Ezen kívül nem kell számolnunk a radiátorok által elfoglalt helyekkel. A padlófűtött házakban a meleghez nem kell fűtőtesteket kerülgetni, ha úgy tetszik, hiszen észrevehetetlenül, egyenletesen mindenhol meleg lesz a szobában. Természetesen a lábunk sem fog átfagyni az egyébként hideg kőpadlón, fa járólapokon, vagy bármilyen egyéb burkolaton.

Kiváló tehát azok számára a padlófűtés számbavétele, akik hosszútávon jó minőségű és kifizetődő fűtésrendszert szeretnének kialakítani, mely roppant kényelmes és modern technológia. Bízza ránk a padlófűtés tervezését és kivitelezését egyaránt, és lakásában garantáljuk a könnyen szabályozható és észrevehetetlen melegséget a hűvös napokon! Látogasson el weboldalunkra a www.topkomfort.hu –ra, és kérje segítségünket, vagy árajánlatunkat telefonon: +36 70 206 8465, vagy e-mailben: info@topkomfort.hu minden hétköznap reggel 8 órától délután 5-ig!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
fa nyílászáró
Vissza a gyökerekhez: tervezzen fa nyílászárókkal!

Otthonunk tervezésénél fontos szerepet kapnak a nyílászárók, melyeknek helyét, méretét, formáját, színét és anyagát is előre érdemes eldönteni, hogy a...

Close