Kövess minket!
  
     

Környezettudatosság a háztartásvezetésben

Környezettudatosság a háztartásvezetésben
2014, március 26.

Nem csak otthonunkat magát építhetjük fel és üzemeltethetjük környezettudatosan, hanem háztartásunkba, illetve mindennapi életünkbe is beépíthetjük az ökobarát életszemléletet.

Szeretnénk pár hasznos tippel ellátni, mint környezetbarát ház- és lakástulajdonost, aki szeretne egy élhető környezetet hagyni unokáira.  Nézzük is!

Háztartási szemét

Budapest több kerületében már bevezetésre került az a kezdeményezés, melynek keretén belül, szelektív kukákat biztosít az önkormányzat az ott lakóknak. Ez indulásnak rendkívül jó lehetőség, de a körülményekhez mérten a kapott papír és műanyag gyűjtőkön túl, alkalmazzunk szelektív gyűjtőket az üveg, illetve fém hulladékok szeparálására. Ezen túl az igazán tudatos környezetbarátok saját készítésű vagy a boltban készen vásárolható komposztálót is alkalmazhatnak. Ez utóbbi azért is rendkívül hasznos, mivel megfelelő használatával, saját bio műtrágyát állíthatunk elő, mely nem jelent akkor mesterséges behatást a talaj természetes körforgásában.

Energiatakarékos égők és háztartási eszközök

Bár sokan ódzkodnak e szerkezetek beszerzésétől, mivel drágának és haszontalannak gondolják, azonban egy jól működő takarékos megoldásról beszélünk! Bár az energiatakarékos eszközök drágábbak, mint társaik, használatuk során érzékelhetően csökkeni fognak számláink, így végeredményben megtérül anyagi ráfordításunk.

Ha már ezen a két területen alkalmazunk pár változtatást nem csak magunkkal és anyagi helyzetünkkel teszünk jót, hanem környezetünkkel is. Gondolkodjunk zölden!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
hazfelujitas.net-felujitasi-tippek
Felújítás a falak bontásával

Ha felújítási munkákba vágjuk fejszénket, nem muszáj megállnunk a festés és dekorálás szintjén. Ha igazán nagy változásra és megújulásra vágyunk...

Close