Kövess minket!
  
     

Miért hasznos a biztonsági üveg otthonában?

Miért hasznos a biztonsági üveg otthonában?
2016, május 3.

Az üveggyártás már egy ókori technológiának számít, és szilíciumban gazdag anyagok felhasználásával kivitelezhető. Kedvező tulajdonságait tekintve felhasználása igen szerteágazó, a palackozástól és tárolástól kezdve egészen az építőiparig. Az üveg edzettsége és előállítása természetesen napjainkra sokat fejlődött, ezért is lehetséges, hogy megjelentek a különböző technológiákkal előállított és összetételében kombinált biztonsági üvegek.

Az építőiparban kedvező tulajdonságai miatt alkalmazott üvegnek nagy szerepe van. Átlátszósága, fényessége, keménysége és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállása ugyan kedvez az építőiparnak, azonban törhetősége sok gonddal jár. Ezen kedvezőtlen tulajdonságát az ember évszázadok óta igyekszik kiküszöbölni, azonban mindeddig nem sikerült megalkotni a teljesen törhetetlen üveget. Ellenben sikerült létrehozni a biztonsági üveget, mely tökéletes védelmet nyújt mind otthonunknak, mind a benne élőknek.

A biztonsági üveg előállítása kétféleképpen történhet:

  • PVB fólia segítségével egy, vagy több rétegben összeragasztják az üveglapokat. Hő és nyomás hatására a fólia beépül az üveg szerkezetébe.
  • Egy vagy több komponensű műgyanta segítségével ragasztják össze az üveglapokat.

Bár ez utóbbi eljárás sok buktatót rejt magában, mivel a műgyanta réteg sokszor egyenetlen, és idővel hajlamos az elszíneződésre.

A ragasztott biztonsági üveg egyszerre biztosít passzív és aktív védelmet is. A passzív területen a szilánk megkötése jön létre, míg az aktív terület az törést lassítja. A biztonsági üveg alkalmazásával megóvhatja otthonát a betörésektől, viharokból fakadó károktól és mindennemű támadástól.

Ha Ön is szeretne biztonsági üveget alkalmazni otthonában, forduljon hozzánk bizalommal, cégünk sok éves tapasztalattal áll rendelkezésére! Keresse fel honlapunkat a www.baliner.hu oldalon, ahol bővebben is tájékozódhat szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamennyién, akár telefonon, a 06-70-433-6348-as vagy 06-70-433-6349-es számon, akár e-mailben az info@baliner.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
diamondpower.hu_16.04
Felújítási munkálatok gyémánttechnológiával

Felújítási munkálatok várnak Önre és családjára, amelyeket igyekszik a lehető leghatékonyabb módon bonyolítani, ügyelve a költséghatékonyságra? Falvágásra, betonfúrásra is szükség...

Close