Kövess minket!
  
     

Milyen szempontok alapján készíttessünk egyedi konyhabútort?

Milyen szempontok alapján készíttessünk egyedi konyhabútort?
2017, augusztus 28.

A konyhabútor meghatározó, hiszen a helyiség stílusát, méretét, hangulatát és funkcióját is befolyásolja. A kisebb konyhákba általában beépített bútorokat javasolnak, míg a nagyobbakba a szabadon álló, esetleg konyhaszigettel is ellátott bútorok alkalmasak. Ez a szabály azonban nincs kőbe vésve, a legfontosabb ugyanis az, hogy a berendezés kielégítse használója igényeit. Ha még a konyha berendezése előtt állunk, és egyedi bútort szeretnénk, akkor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni a konyhabútor készítés előtt:

A berakásos felületek nagyon jól mutatnak a vidékies jellegű konyhákban, ám sokkal jobban vonzzák a piszkot, és tisztítani is nehezebb őket. Praktikusabb választás a sima felület, melyről néhány mozdulattal letörölhető a por, a kicsöppent zsír, vagy étel.

A munkapult anyagának kiválasztásánál a teherbírás és a tisztíthatóság a legfontosabb. A nyers, olajjal kezelt fa gyönyörű, de könnyen sérül. A márvány karcolódásra hajlamos, míg a gránit ugyan karcálló, de szinte bármi képes foltot hagyni rajta. Érdemes úgynevezett dekormunkalapot, vagy akrilból készült pultot választani, ezek költségkímélő és strapabíró megoldások.

Kisebb helyiség esetén nem tanácsos sötét színek mellett dönteni a konyhabútor készítés során. Az egyszínű, világos árnyalatok, a pasztellszínek és a natúr fa ideálisak. Nagyobb konyhák esetében szabadabb a választás, de itt is törekedni kell arra, hogy ne szűkítse a teret a túlságosan sötét szín!

A legfontosabb szempont a konyhaszekrény kiválasztásánál, hogy annak mérete a helyiség méreteinek is megfeleljen, és kielégítse az igényeinket. Fontos figyelni a magasságra, hiszen a nagyon alacsonyan, vagy túl magasan lévő munkafelület egyaránt kényelmetlenné teszi a mosogatást, az ételek előkészítését és a főzést. Az ideális magasság az előregyártott konyhaszekrények esetében 90 centiméter, de ha ez kényelmetlen, akkor a megoldás csak az egyedi bútorkészítés lehet!

A Hurrycan Lakásfelújítás csapata ebben nyújt segítséget Önnek! Cégünk vállalja egyedi bútorok készítését az Ön speciális igényei szerinti kivitelezéssel! Ha konyhabútor készítés mellett döntött, válasszon bennünket! Bővebb információkért keresse fel honlapunkat a www.hurrycan.hu webcímen, kérdés esetén pedig hívjon minket a +36-30-308-2909-es telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@hurrycan.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Milyen típusú falrepedések vannak, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?
Milyen típusú falrepedések vannak, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

A falrepedések bosszantó szépséghibái otthonunknak, és nem csak az ház esztétikai megjelenésére jelentenek veszélyt, egyéb problémák hordozói is lehetnek. Éppen...

Close