Kövess minket!
  
     

Milyen típusú falrepedések vannak, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Milyen típusú falrepedések vannak, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?
2017, augusztus 25.

A falrepedések bosszantó szépséghibái otthonunknak, és nem csak az ház esztétikai megjelenésére jelentenek veszélyt, egyéb problémák hordozói is lehetnek. Éppen ezért érdemes komolyan vennünk a falrepedéseket, és időnként szakemberre bízni az eltüntetésüket.

Mielőtt azonban nekiállnánk a javításnak, fontos tisztában lennünk azzal, hogy vajon mi okozza otthonunk falán a repedéseket. A vakolt falon jellemzően három repedéstípus szokott megjelenni: a hajszálrepedések, a beázás hatására kialakult falrepedések és a szerkezeti felépítésből adódó falrepedések.

A hajszálrepedések a legjellemzőbbek, különösen a frissen vakolt falon, ha a festék túl gyorsan száradt és a habarcs összezsugorodott. Bizonyos épületeknél évekkel később jelennek meg a hajszálrepedések, melynek a nem megfelelően lefektetett alapzat is lehet az okozója. Könnyű felismerni a hajszálrepedéseket, hiszen nevükből adódóan következik, hogy hajszálvékonyak.

A beázás hatására kialakult falrepedéseket a falban ragadt nedvesség okozza, pontosabban annak „elmenekülése” a falból. Ugyanis amikor a napsütés felmelegíti a falat, a nedvesség kezd elpárologni, és vagy a már meglévő falrepedéseken át távozik, vagy újakat kreál. A nedvesség okozta falrepedések mélyebbek és szélesebben a hajszálrepedéseknél.

A szerkezeti felépítésből adódó repedések oka a szerkezeti mozgás, és nem igazán lehet megelőzni a kialakulásukat, jó eséllyel újra és újra fel fognak tűnni. Jellemző rájuk, hogy nem össze-vissza tekeregnek a repedések – mint a hajszálrepedés esetén – hanem a szerkezeti felépítést követik, például a téglák illeszkedésének vonalát. Legyen szó bármilyen típusról, a repedések eltüntetése komoly szakértelmet és speciális alapanyagokat igényel, ezért mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.

Szeretné eltüntetni a falon található repedéseket? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.epites-felujitas.hu e-mail címre, és tekintse meg gyorsszervizünk szolgáltatásait! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-771-47-87-es telefonszámon, illetve az info@epites-felujitas.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Előző cikk olvasása:
Egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek
Egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek

Építkezés vagy felújítás során fontos döntés a csaptelepek kiválasztása, hiszen hosszú távra választunk, és egy jó csapteleppel energiát, vizet és...

Close