Kövess minket!
  
     

Ne hagyja ki az ereszcsatorna megtervezését sem!

Ne hagyja ki az ereszcsatorna megtervezését sem!
2016, október 3.

Olyan apró és járulékos dolognak tűnik az ereszcsatorna megléte, hogy a házunk tervezésénél majdnem mindig el is felejtődne, ha a tervező, vagy egyéb szakmabéli fel nem hívja rá a figyelmünket. Valóban igaz is, hogy szinte már észre sem vesszük a házakon az ereszcsatornát, hiszen olyan természetesnek vesszük őket.

Hogy mire jó az ereszcsatorna? Nos, ez vezeti el a vizet, mely a tetőről hullana le. Természetesen ezért alakult ki a sátortető, vagyis a háromszög metszetű tető is. A víz ráesik a ház tetejére, ami nem a ház oldalán folyik tovább, hanem megtervezett útvonalon jut a csatornába. Ezáltal egy kicsit kontrollálhatjuk a természeti erőket. Megakadályozhatjuk, hogy házunk, vagy a telkünk nem kívánatos részeiben nagymértékben összegyűljön és megüljön az esővíz.

Rendkívül fontos odafigyelni az ereszcsatornára, hisz annak megléte nélkül az eső teljesen szabadon fog lefolyni. Mikor a csatornarendszert tervezzük, mindenképp szükséges körültekintőnek és megfontoltnak lenni, és néhány kérdést felvetni: hol megy be, és hol vezetjük ki a csatornavizet a házból, telekről? Hol futnak a főbb csövek? A föld alá, a csatornarendszerembe szeretnénk vezetni a vizet, vagy a telek egyes részeire? Pompás és takarékos megoldás locsoláshoz, ha víztározókat veszünk, melyeket az ereszcsatornák lefolyóinak végébe teszünk. Ez kiváló módja a vízgyűjtésnek! A felhalmozott vízhez ingyen jutunk hozzá (ráadásul annyi alkalommal, ahányszor csak eső esik), a telkünkön a növényzet nem ázik el – a fölösleges víz begyűjtése miatt, és nem kell plusz költséget fizetnünk a vízért sem.

Látható tehát, hogy az ereszcsatornákkal való okos bánásmód milyen fontos. Ha Ön is szeretne takarékos és megfontolt lenni, gondolkozzon az ereszcsatorna rendszerének kialakításán már most! Velünk aztán igazán gyerekjáték lesz! Segítünk a tervezésben, és a kivitelezést is ránk bízhatja! Keressen minket a www.trapezlemez-cserepeslemez.hu weboldalunkon bővebb információkért! Vegye fel velünk a kapcsolatot és kezdjük együtt a tervezést: hívjon minket a 06 52 212 004 –es vagy 06 52 212 005-es telefonszámaink egyikén! Kérdésével írjon nekünk az info@paneltrade.hu e-mail címünkre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
37316182 - one room with a floor heating system (3d render)
Kényelmes élet padlófűtéssel

Pár évvel ezelőtt a padlófűtés technológiája újnak, és sokak számára ismeretlennek számított, noha köztudottan már az ókori rómaiak is hasonló...

Close