Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a cserépkályha bontásáról

Tudnivalók a cserépkályha bontásáról
2017, június 27.

Cserépkályhák esetében gyakorta előfordul, hogy át kell rakatni más helyiségbe fűtőberendezést, ehhez pedig szakszerű bontási folyamatokat kell elvégezni. Ahhoz, hogy a visszaépítési munkálatok során ne legyen fennakadás, tisztába kell lennünk a cserépkályha bontási folyamatával.

A cserépkályha átrakására azért lehet szükség, mert a szerkezetét összetartó anyagok a folyamatos hőingadozás miatt gyorsan elöregednek, elgyengülnek. Az átrakás lényege, hogy a kályhát teljesen lebontják, a csempéket megtisztítják, a régi béléseket kidobják, ezután újra elkezdik felépíteni a csempesorokat úgy, hogy közben új bélések is kerülnek a kályhába.

Amikor bontás előtt állunk, célszerű a csempéket beszámozni, így visszarakás gördülékennyé válik, és ténylegesen az eredeti állapotot állíthatjuk vissza, ez legfőképp akkor fontos, ha többféle színű cserepekről van szó, vagy mintás a cserépkályha. Bontáskor sose feszegessük a csempéket, mert előfordulhat, hogy a rángatás miatt elrepednek, vagy eltörnek! A cserépkályha tető levétele után tanácsos vizet permetezni a kályha belsejébe és a füstjáratba, annak érdekében, hogy az ott lévő port megkössük, és ne kelljen meszelnünk az átrakás következtében kijutó porfelhő miatt, ezután kell kiszedni a füstjárat tégláit, végül pedig a cserepeket. A csempéket acélkapcsok tartják össze, ezeket is óvatosan távolítsuk el, ez után már garantált, hogy feszegetés nélkül is kiemelhetők a csempék. Ha a bélések nagyon összeégtek, és nem lehet eltávolítani, öntsük le vízzel, várjunk egy rövid időt, míg az anyag megszívja magát vízzel, ezután már egyszerűbben kivehetjük a bélést. Ha a cserépkályhát nem azonnal építjük vissza, ajánlott száraz és fagymentes helyen tárolni. Párás helyen sem tanácsos tárolni a lebontott alapanyagokat, ugyanis a kályhacsempe egy porózus kerámia, ami a levegőben található nedvességet is képes magába szívni, ez pedig szétrepeszti az anyagot, vagy a csempe felületéről lepattan a máz. Természetesen, ha hozzáértő céget bízunk meg ezzel a feladattal, akkor garantált, hogy elégedettek leszünk a végeredménnyel!

Ha további tanácsra van szüksége cserépkályhákkal kapcsolatban, keresse a Kályhacsempe Manufaktúra Kft.-t! További információkért keresse fel honlapunkat a www.kalyhacsempemanufaktura.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-92-510-235-ös számon vagy írjon e-mailt az info@kalyhacsempemanufaktura.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Fontos tudnivalók a napelem rendszerekről – Felejtse el a tévhiteket, ismerje meg az előnyeit!
Fontos tudnivalók a napelem rendszerekről – Felejtse el a tévhiteket, ismerje meg az előnyeit!

Mostanság egyre többet hallhatunk a különböző típusú, megújuló energiaforrások felhasználásáról, és mindig az elsők között említik a napelem rendszereket. A...

Close