Kövess minket!
  
     

Tudnivalók az elektromos kapu távirányítókról – Leáldozóban a kapukulcs?

Tudnivalók az elektromos kapu távirányítókról – Leáldozóban a kapukulcs?
2017, május 29.

Sokak számára ismerős szituáció, amikor hosszasan elidőzünk a kapu előtt azért, hogy táskánk mélyéről elővarázsoljuk a kulcscsomónkat, ez egy hideg téli estén nem igazán kellemes tevékenység, így akik jártasak az elektronika világában, tudják, hogy a megoldás erre a helyzetre a kapu távirányító alkalmazása. Az elektromos kültéri nyílászáró használata nemcsak kényelmi, hanem biztonsági funkciókat is ellát.

A kapu távirányító használatát sokan szkeptikusan fogadják, azzal érvelve, hogy rendszerük könnyen manipulálható mindenféle külső eszközzel, ám ez tévhit, ugyanis távvezérlési rendszerüket úgynevezett ugrókóddal védik meg, ez megakadályozza a nyitókód másolását, mert minden nyitáskor változik a kód, így nem kell tartanunk az illetéktelenek behatolásától. Ahhoz, hogy az ugrókód funkció elérhető legyen a kapu távirányítóban, vásárlás előtt az adott termék vezérlőegységének biztonsági fokozatát kell megvizsgálnunk!  Fontos megjegyezni, hogy a fix- és ugrókódos kapuk távirányítói nem kompatibilisek egymással! Előfordulhatnak kivételek, például univerzális távirányítók esetében, amelyek képesek fix kódosként kezelni az ugrókódos kapu távirányítót, de a gyakoribb az, ha kiváltásukra nincsen lehetőségünk.

A kapu távirányítók frekvenciatartománya sem elhanyagolandó szempont alkalmazásuk során, mert számos, eltérő tartományban működnek az eszközök. Napjainkban a leggyakrabban használt frekvenciák a 433,92 MHz, és a 868 MHz különböző variánsa. A távirányítók meghibásodhatnak, azonban attól nem kell tartanunk, hogy emiatt ne tudnánk bejutni otthonunkba, ugyanis a kapunyitó szerkezetekhez kulcsot is kapunk, így, végérvényesen mégsem válunk meg nyílászáróink nyitó- és záróeszközétől.

Ha nem szeretne hosszasan időzni a garázskapu kinyitásával, bezárásával vásároljon elektromos kapu távirányítót, hogy ne a kulcskeresés miatt késsen le egy fontos találkozót! Keresse fel az Ezüst Harkály Kft.-t és tekintse meg kínálatunkat! Webáruházunkat a www.eurobeat.hu címen érheti el! Kérdés esetén hívjon minket a 06-70-608-7480-as számon, vagy írjon e-mailt az eurobeat@eurobeat.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Milyen előnyökkel jár a kondenzációs kazán alkalmazása?
Milyen előnyökkel jár a kondenzációs kazán alkalmazása?

Korszerű, esztétikus, ugyanakkor megbízható eszközt kíván alkalmazni otthona fűtésének céljából? Érdemes kondenzációs kazánt választania, hiszen néhány év alatt megtérül a...

Close