Kövess minket!
  
     

A lapostető szigetelése – Tavasszal itt a lehetőség, éljen vele!

A lapostető szigetelése – Tavasszal itt a lehetőség, éljen vele!
2017, április 24.

Az 1960-as években sok lapos tetejű ház épült, aminek nevében is benne van, hogy tetőszerkezettel nem rendelkezik, ennek megoldására találták ki a lapostető szigetelést. Ha ilyen típusú ingatlan a tulajdonában van, és elégedetlen szigetelésével, tájékozódjon a szigetelési lehetőségekről, technikáról! Elérkezett a tavasz, már nincs fűtési szezon, így bátran belevághat a munkálatokba!

Az épületeket felülről vízszintesen lezárták, emiatt nem kellett felhasználni drága faszerkezeteket sem az építkezések alkalmával. Szintén ezt a megvalósítást alkalmazták a 70-es években a panelházak esetében is, mivel ott a gyorsaság is számított, nem akartak időt szakítani arra, hogy a tetőrendszerrel bajlódjanak. Emellett egyszerű formát biztosított a lapostető ezeknek a házaknak, egyfajta „egyenlő egységet” hoztak létre, a kor szellemiségét megerősítve ezzel. A lapostetőt könnyebb is karban tartani, mert csak a megfelelő szigetelésre van szükség hozzá. Nemcsak házak esetében fordul elő lapostető, hanem tetőteraszok, kis kertek kialakítására is használják. Egy lapostető szigetelése hosszú távú befektetés legyen! A legjobb szigetelőanyagokkal kell megvalósítani a lapos tetőszigetelést. Az egyik legelterjedtebb típus a bitumenes lemez. Napjainkban élénk szakmai vita folyik arról, hogy a lapostetők szigetelésénél milyen bitumenes szigetelőanyagokat kell használni például az SBS elasztomer bitument ajánlják, amely mindmáig a legmegbízhatóbb, legstrapabíróbb anyag. Szigeteléskor vegyük figyelembe a lapostető szilárdságát, lépésszilárdságát! Két fajta eljárást különböztetünk meg lapostető szigetelés esetében: az egyik az egyenes rétegrend, amelyben a hőszigetelés a vízszigetelés alatt helyezkedik el, a másik pedig a fordított rétegrend, amely esetében a hőszigetelés van felül, utóbbi eljárás szempontjai egyszerűbbek, mert itt párázó réteg nem szükséges.

Ne várjon tovább, és vágjon bele minél hamarabb a szigetelésbe! Anyagilag közel sem annyira megterhelő egy ilyen beruházás, mint ha fa szerkezetes tetőről lenne szó! Az Aqua-Szig Bt. az Ön rendelkezésére áll! Tájékozódjon árainkról, szolgáltatásainkról a www.minosegitetoszigeteles.hu oldalon! Kérdés esetén írjon e-mailt az aquaszig@gmail.com címre, vagy hívjon a 06-1-295-5179-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Látványos, de tartós térburkolatra van szüksége? Válasszon fa mintázatút!
Látványos, de tartós térburkolatra van szüksége? Válasszon fa mintázatút!

Az építési, házfelújítási szezon igazán most indul be. Ebben az időszakban szoktak leginkább kinti munkálatokat folytatni a házon, és sokan...

Close