Kövess minket!
  
     

Építtessen A+ házat, és legyen energiatakarékos!

Építtessen A+ házat, és legyen energiatakarékos!
2016, október 3.

Amikor házépítésre adjuk a fejünket, nagyon tudatosan kell terveznünk, hiszen egy nagy költségű, több évtizedes befektetés előtt állunk. Manapság minden tudatos építkező az energiatakarékosságra helyezi a hangsúlyt, hiszen ami építéskor többletköltség, az minden évben újra és újra visszajön az alacsony rezsiszámláknak köszönhetően. Az A+ minősítés a legjobb, amit egy épület az energetikai tanúsítványban kaphat. A+ háznak lenni azt jelenti, hogy az épület energiafogyasztása 55% alatt van.

Ahhoz, hogy egy épület A+ házzá válhasson, rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Ebből a legfontosabbak: legyen déli fekvésű, 20-30 centiméter vastag hőszigeteléssel legyen ellátva, nyílászárói rendelkezzenek árnyékolástechnikával, a fűtés és a hűtés is új technológiával készüljön, padló, fal vagy mennyezeti berendezéssel működjön.

Az energiafogyasztás mértékének megállapításakor vizsgálják a fűtés, a hűtés, a melegvíz készítés, és a szellőztetés energiaigényét is. Az energetikai tanúsítványban nem csak az A+ házak számítanak energiatakarékosnak, hanem a C és B kategóriájú házak is. A skála egyébként A-tól I-ig tart.

A meglévő házunk korszerűsítése, vagy energiatakarékos ház építése többe kerül, mint a hagyományos technológiával felszerelt házak, ám az A+ házak fenntartására jelentősen kevesebbet kell költeni, mint az alacsonyabb kategóriájú házakra. Az energiatakarékos életmód manapság már nem csak egyfajta szeszély, hanem mindenki számára követendő cél. Nem csak a saját életünket könnyítjük meg energiatakarékossággal, de hosszú távon a Földünket is kíméljük.

Ha szeretne többet megtudni az A+ házak jellemzőiről és előnyeiről, forduljon hozzánk bizalommal! Szakterületünk az A+ házak tervezése és kivitelezése! További információkért tekintse meg honlapunkat a www.apluszhazak.hu webcímen, és vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22-379-126, +36-20-776-2871 telefonszámok valamelyikén, illetve a mricelandkft@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
45557546 - rolling shutter protection against sun and burglars.
Óvja otthonát biztonsági redőnyökkel!

Érdekes, hogy a biztonság és a saját tulajdon védelme már az ősi civilizációkban is nagy hangsúlyt kapott. Szomorú tény, de...

Close