Kövess minket!
  
     

Laminált padló lerakása fűtőtesteknél

Laminált padló lerakása fűtőtesteknél
2015, november 30.

A laminált padlónak számtalan előnye létezik. Amellett, hogy a megfelelő karbantartási igényeit kielégítve könnyen tisztítható, hosszan és esztétikusan reflektálja a természet szépségét. Emellett lerakása is viszonylag könnyen megoldható, akár saját kezűleg is.

Az egyenletes felületeknél elegendő néhány egyszerű szempont figyelembevétele és betartása:

  • A megfelelő mennyiségű laminált padló beszerzése (mindig számítsunk inkább többet, mint kevesebbet).
  • Fontos, hogy a megvásárolt laminált padlót a lerakás előtt legalább 48 óráig tároljuk a burkolni kívánt helyiségben.
  • Mindig ügyeljünk a dilatációs hézag meghagyására, ami a padló tágulásában játszik fontos szerepet.
  • Beton, PVC vagy kerámia alapú padlónál fontos a padlózáró réteg alkalmazása.

Ezen egyszerű lépések betartásával gond nélkül lerakhatjuk a laminált padlót a kijelölt helyiségben. Azonban, ha a helyiségben fűtőtest is található, fontos a következő lépések követése:

  • A furat helyének kijelölése – fektesse az utolsó parkettát a fűtéscső mellé, távtartókkal elhatárolva a faltól. Derékszöggel jelölje át a fűtéscső középvonalát a parkettára.
  • A merőleges mérés – a fűtéscső középpontjának megállapításához fektesse a parkettát az előző sor mellé úgy, hogy az érintse a fűtéscsövet, majd állítsa a vonalzót vagy derékszöget a cső közepéhez a parketta hossztengelyével párhuzamosan, és húzzon egy vonalat. A furat középpontja a két vonal metszéspontja.
  • A furat kivágása – a meghatározott középpont körül vágjon egy megfelelő méretű furatot lyukfűrésszel.
  • A laminált padló levágása – a furat elkészítését követően szúrófűrésszel vágja le a parketta végét hossztengelyére merőlegesen.
  • A laminált padló fektetése a cső körül – két kézzel fektesse helyére a parkettát, félkör alakú kivágásával a radiátorcső felé. Ha a kivágott furat nagyobb, mint a radiátorcső, a hézagot kitöltheti színazonos szilikon parkettatömítővel, vagy alkalmazhat csőrózsát.

A tökéletes végeredmény eléréséhez nélkülözhetetlen a minőségi laminált padló kiválasztása. A Dr.Padló Kft. munkatársai segítenek Önnek megtalálni az ideális laminált padlót! Széleskörű kínálattal és kedvező árakkal várjuk a www.drpadlo.hu weboldalunkon. Kérdés vagy probléma esetén pedig készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén; telefonon, a +36 20/370-70-67-es számon, illetve e-mailben, a webaruhaz@drpadlo.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Praktikus és modern bútorszövet
Praktikus és modern bútorszövet

Bizonyára Ön is eljátszott már a gondolattal, hogy világos színű bútorszövetet válasszon otthona kiegészítőjeként. Azonban sokan ódzkodnak ezt a perspektívát...

Close