Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a hideg- és melegburkolásról

Tudnivalók a hideg- és melegburkolásról
2018, április 24.

A házépítés vagy felújítás során sok döntést kell meghoznunk, és számos építészeti fogalommal kell tisztában lennünk, például azzal, hogy mit takar a hideg- és melegburkolás kifejezés. Azt, hogy a kettő közül éppen melyikre van szükség, általában az adott helyiség funkciója határozza meg.

Többnyire minden otthonban megtalálható a hideg- és a melegburkolat is. A burkolatok nevüket az anyaguk jellegéről kapják, hidegburkolat például a csempe, melegburkolat pedig a laminált padló, a parketta és a padlószőnyeg. Attól függ, hogy egy helyiségben melegburkolás vagy hidegburkolás szükséges, hogy milyen funkciót tölt be. A megterheltség is számít, éppen ezért a hidegburkolás azokra a területekre jellemző, ahol munkát végzünk, sokat mozgunk, vagy rendszeresen bekoszolódik a padló. Ilyen például a konyha, a fürdőszoba és a folyosók. Ezzel szemben a melegburkolás kisebb megterhelésű helyiségekben szükséges, ahol a komfortérzet még nagyobb szerepet kap, a strapabíróság hiányát pedig otthonos hangulattal pótolja a melegburkolat. Olyan helyeken szoktak melegburkolási munkálatokat végezni, ahol pihenni és kikapcsolódni szoktak az emberek, például a hálószoba vagy a nappali.

A parkettát és padlószőnyeget hosszú éveken keresztül élvezhetjük, de azzal érdemes tisztában lennünk, hogy nem örökéletűek. A parketta egy idő után elkezd recsegni, a szőnyeg pedig kikopik. Szerencsére lehetőségünk van újbóli melegburkolásra, mely során a szakemberek lecserélik a régi padlóburkolatot. Mivel a padló fontos részét képezi a helyiségnek, nem érdemes éppen a melegburkoláson spórolni. A melegburkolás nem egyszerű feladat, ezért mindenképp bízzuk szakemberre a munkát, mielőtt kárt okoznánk a padlónkban.

Melegburkolásért forduljon hozzánk bizalommal! Tapasztalt szakembereink a rendelkezésére állnak! További információért látogasson el honlapunkra, a www.burkoloexpress.eu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a+36-30-677-4492-es telefonszámon, illetve a precizburkolas@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
27363811 - a house sinking in sand, concept for housing problems
Állítsa meg a ház süllyedését az alapok megerősítésével!

Az épületek élettartamát jelentős mértékben csökkentheti a süllyedés. Szerencsére ezt a problémát már egy megépített ház esetében is van lehetőségünk...

Close