Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a parketta csiszolásáról és lakkozásáról

Tudnivalók a parketta csiszolásáról és lakkozásáról
2019, május 21.

Mindenki találkozott már elöregedett parkettával, amire ráfért a felújítás. Sajnos a fa öregszik és zsugorodik, a felülete pedig az intenzív használattól kopik és elveszti a fényét, amire a rendszeres, vegyszerekkel végzett felmosás is rásegít. Többnyire elegendő egy parkettát csiszolni és lakkozni ahhoz, hogy újabb évekre biztosítsa az otthon eleganciáját, ám vannak esetek, amikor ez már nem elég. Lássuk ezeket!

A parketta csiszolása, majd lakkozása akkor vezet tökéletes eredményre, ha a parketta nem vetemedett, vagy nem érte súlyosabb sérülés. A kisebb karcokat még el lehet tüntetni csiszolással, azonban a repedéseket, töréseket csak az adott darabok cseréje orvosolhatja, a vetemedett parkettánál pedig gyorssegélyként a hézagok fatapasszal való kitöltését szokták alkalmazni, amit a parketta csiszolása és lakkozása követ. Nagy mennyiségben azonban a fatapasz hajlamos a repedezésre és kipergésre, így ez nem egy tartós megoldás; sajnos a vetemedett, esetleg felpúposodott parkettát mindenképp fel kell szedni, majd válogatás, javítás és a selejtes darabok pótlása után újra lerakni, ami nem csak hosszadalmas, de meglehetősen drága folyamat is. Ilyenkor érdemesebb elgondolkodni egy teljesen új parketta beszerzésén, vagy körülnézni az egyéb burkolatok között.

Természetesen a vadonatúj parkettát is csiszolják, majd lakkozzák a lerakása után, hiszen a kisebb egyenetlenségeket csakis így lehet eltüntetni, majd a fa fényét megadni. Manapság újra divatba jött a parketta olajjal, vagy viasszal való kezelése, ám jó tudni, hogy hiába a gyönyörű felület, a lakk még mindig sokkal tartósabb. Az olajozást félévente-évente, a viaszolást pedig még gyakrabban kell ismételni, tehát aki nem csak szépségre, de tartósságra is vágyik, annak mindenképp érdemesebb a parketta lakkozása mellett döntenie.

Cégünk, az Okto-Bau Bt. többek között parketták csiszolásával és lakkozásával is foglalkozik, de egyéb melegburkolatok telepítését is ránk bízhatja. Ha szüksége lenne szolgáltatásainkra, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-925-1392-es, vagy a 06-70-431-9585-ös telefonszámokon, illetve az info@parkettazas.eu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
famania.hu.19apr
Faanyagok az építőiparban: milyen típusú fákat használnak?

A fa az egyik legnélkülözhetetlenebb alapanyag az építkezéseken, ugyanis több olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire ezen a területen szükség van. A...

Close