Kövess minket!
  
     

Vissza a gyökerekhez: tervezzen fa nyílászárókkal!

Vissza a gyökerekhez: tervezzen fa nyílászárókkal!
2016, október 3.

Otthonunk tervezésénél fontos szerepet kapnak a nyílászárók, melyeknek helyét, méretét, formáját, színét és anyagát is előre érdemes eldönteni, hogy a további berendezéseket ezekhez igazíthassuk. Most visszanyúlunk kissé a történelembe, hogy bemutassuk a fa ablakok és ajtók előnyeit, valamint az évezredeken átívelő hagyományát.

Az ókori nagy birodalmakban fa nyílászárókat használtak először. Természetesen a szegényebb házakban nádat, bőrt alkalmaztak a nyílások fedésére, ám a módosabb családok fa alapanyagot használtak akkor és később, a középkorban is. Az évszázadok múlásával sem kopott ki a fa nyílászárók használata, sőt, továbbra is a fa adta lehetőségek keretein belül gondolkodtak a korabeli szakmabeliek. A 17-19. századi kúriák és úri paloták, de ekkor már a polgári réteg és a szegényebbek is fa ajtókat és ablakokat engedhettek meg maguknak. A polgári lakások fa nyílászárói közül néhány még ma is ép és használható, persze a zömét már lecserélték a fejlődő technikáknak köszönhetően, a fa, mint alapanyag ma is megmaradt.

Napjainkban is ugyanazokkal a kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek a fa ablakok és ajtók, mint amiért szívesen használták őket a múltban. A fejlődő tudománynak és technikáknak köszönhetően ezeket a tulajdonságokat sikerült felerősíteni, néhány újítást bevezetni. A fa nyílászárók természetességet sugároznak és családias légkört biztosítanak minden otthonban, így bármelyik modern lakásban megállják a helyüket.

Tehát kijelenthető, hogy az évezredek múltán sem kopott ki a fa alapanyagú ajtók és ablakok használata. Ez arra enged következtetni, hogy a természetesség, az időtállóság és a minőség továbbra is fontos maradt az emberek számára. Amennyiben Ön is ezeket az értékeket tartja a leglényegesebb szempontoknak, és szeretné növelni otthona fényét, döntsön a fa nyílászárók mellett!

Cégünk, a Perdi-fa Kft. kizárólag színvonalas alapanyagokat használ fel a munkák során, ezért ha minket választ, hosszú életű nyílászárókkal számolhat. Látogasson el honlapunkra, a www.perdikft.hu oldalra, ahol bővebb információkkal gazdagodhat a témában! Telefonon keressen minket a 06 20 466 0818-as vagy a 06 20 355 1181-es számok egyikén vagy írjon nekünk levelet a perdifa@gmail.com e-mail címünkre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
55568995 - construction workers glaziers installing glass window indoor
Mikor bólintsunk rá az ajtó- és ablakcserére?

Bizonyára senki előtt sem új keletű jelenség az ajtó, vagy ablakcsere fogalma. Főként a régi, vagyis az előző századokban épült...

Close